Gå til sidens hovedinnhold

- Flyet brakk i to rett foran meg

40 skadd under landing på Jamaica.

Flyet fra American Airlines skal ifølge Sky News være av typen Boeing 737.

Ifølge flere passasjerer skal flyet ha delt seg i to etter landing i et stygt regnvær. Flyet skal ha sklidd utfor rullebanen på Norman Manley International Airport og endt opp i nærheten av stranda før det brakk i to.

- Flyet krasjet og brakk i to nesten rett foran meg, sier Naomi Palmer, som satt på sete nummer D8, til Jamaica Observer.

En talsmann for American Airlines avviser derimot overfor CNN at flyet brakk. Han forteller at det er skader på selve flykroppen, noen sprekker og at understellet på den ene siden har gått i stykker.

40 til sykehus
Avisen Jamaica Observer skriver at minst 40 personer skal være fraktet til sykehus.

- De skadde passasjerene er fraktet til Kingston Public Hospital, sier Informasjonsminister Daryl Vaz til avisen.

Ifølge journalist Roland Henry, som har snakket med BBC, trodde passasjerene at flyet landet på normal måte, før de følte en rekke støt og baggasje falt ned fra hyllene. Flere var tydelig rystet av hendelsen, og noen hadde brukket ben og fått noen kutt.

- Så langt har vi ikke fått melding om at noen skal være alvorlig skadd, sier talsmann for American Airlines, Charlie Wilson.

Hele rullebanen
Flyet som landet kom fra Miami, og hadde 145 passasjerer og syv besetningsmedlemmer var om bord.

- Plutselig, etter at flyet hadde tatt bakken, begynte det å hoppe. Noen sa at det skled og det brøt ut panikk, sier passasjer Pilar Abaurrea (62) til AP, som også sier at hele flyturen var preget av sterk turbulens.

Ifølge CNN kan regnet ha medvirket til at flyet brukte opp hele rullebanen, traff et gjerde på andre siden og brakk i to.

Ulykken skjedde like etter klokken 22 lokal tid.

Reklame

Sikre deg sommerens morsomme lesestoff

Kommentarer til denne saken