Flyforbud over Ila fengsel

Foto: Holm Morten

Nytt sikkerhetstiltak overfor terrorsiktede Anders Behring Breivik.

02.09.11 21:26

Fredag ettermiddag ble det innført flyforbud over Ila fengsel i Bærum.

- Hovedårsaken til flyforbudet er de sikkherhetsmessige aspektene knyttet til det særlig høye sikkherhetsnivået rundt Anders Behring Breivik, sier Knut Bjarkeid, til VG Nett.

Luftfartstilsynet opplyser til VG Nett at de har fått en henvendelse fra Justisdepartementet om at man ønsket å innføre en flyforbudsone over fengselet. Dette ble altså effektuert fredag ettermiddag.

- Leid inn av Dagbladet
Det skal også spille inn at Dagbladet tidligere denne uken skal ha leid inn helikopter og flydd i lav høyde over fengselet.

Det var på oppdrag for Dagbladet, at selskapet Heliwing fløy over fengselet. Ledelsen ved fengselet skal ha fått bekreftet av operasjonssentralen i Asker og Bærum at det ville blitt foretatt en overflyging.

Forbudssonen gjelder 200 meter fra fengselsgjerdet i luftlinje over fengselet.

Ifølge en rapport fra Ila fengsel, lå Dagbladets innleide helikopter over fengselsbygningen i fem minutter i en høyde på bare 10-20 meter.

- Skremmende
Fengselsdirektør Knut Bjarkeid sier overflygingen var en stor påkjenning både for de innsatte og de ansatte.

- Vi opplevde dette som skremmende, spesielt når flyhøyden var så lav. Vi synes dette er helt uakseptabelt og har anmeldt både Dagbladet og Heliwing til politiet, sier Bjarkeid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag