RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyforbud truer SAS

Sist oppdatert:
Flyselskapet SAS hadd i fjor ti fly i trafikk som ikke var skulle vært i luften. Nå får toppsjef Jørgen Lindegaard skarp kritikk
Ti fly i flyselskapet SAS skulle ikke blitt brukt i luften i fjor i henhold til internasjonale sikkerhetsregler, men de ble likevel benyttet. I et brev fra luftfartsmyndighetene får SAS-sjef Jørgen Lindegaard skarp kritikk, skriver Svenska Dagbladet på mandag.

Følgene av kritikken kan bli at det blir flyforbud mot SAS.

Årsaken til kritikken er at vedlikeholdet og servicen på flyene ikke er gjennomført tilfredsstillene, heter det i brevet. Sikkerhetskontrollene skal ikke ha blitt utført til anviste tider.

I brevet fra de skandinaviske luftfartsmyndighetenes samarbeidsorgan OPS-utvalget heter det at hendelsene er "meget alvorlige". Derfor trues det med å inndra SAS' trafikkserfikat om selskapet ikke straks utfører betydelige forbedringer.

SAS-ledelsen bekrefter at opplysningene til den svenske avisen er korrekte, selv om ingen feil har blitt oppdagene ved de forsinkede inspeksjonene. SAS har også presenter et forslag med forbedringer, som blant annet omfatter investeringer i et nytt datasystem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere