RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flygelederne kan forsinke flytrafikken

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Jon Even Andersen): Det kan bli forsinkelser når to flygeledere på Gardermoen og to i kontrollsentralen på Røyken går ut i streik mandag morgen. Det skjer dersom det ikke blir enighet i helgens mekling med Avinor.

- Det kan bli perioder med irregularitet, og det kan bli perioder der en streik på dette nivået ikke får noen konsekvenser for avviklingen av flytrafikken, sier leder Robert Gjønnes i Norsk Flygelederforening til NTB.

Flygelederne satser på en forsiktig streikestart dersom meklingen med Avinor hos Riksmekleren gjennom helgen ikke fører fram. Fire flygeledere, to ved Oslo Lufthavn Gardermoen og to ved Oslo kontrollsentral Røyken, legger ned arbeidet fra mandag morgen dersom partene ikke kommer til enighet.

- Vi ser på dette nå, men det er vanskelig å være eksakt før vi har sett på vaktlistene og vi har en oversikt som også inkluderer ferieavvikling og eventuelle sykmeldinger, sier han til NTB.

Bråtebæk sier at det jobber 43 flygeledere i tårnet på Gardermoen som alle er ansatt i Avinor og som leies inn av Oslo lufthavn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere