RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flygelederne truer med streik i sommer

Det dannet seg køer på flere norske flyplasser, mens andre måtte stenge, når vekterstreiken 2012 var på sitt verste.
Det dannet seg køer på flere norske flyplasser, mens andre måtte stenge, når vekterstreiken 2012 var på sitt verste. Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Det kan igjen bli kaos på norske flyplasser i sommer etter at flygelederne før helgen brøt lønnsforhandlingene.

Fredag ble det brudd i forhandlingene mellom arbeidsgiverorganisasjonen Spekter og Norsk Flygelederforening, skriver Aftenbladet.

Tidspunkt for mekling er foreløpig ikke fastsatt, men hvis partene ikke kommer til enighet kan det bli streik i månedsskifte juni/juli.

- Normalt tar det to uker før meklingen kommer i gang, men tidspunktet avhenger av når mekleren er klar for å møte partene. Dette kan begynne noe før eller etter de to ukene er gått, sier kommunikasjonsdirektør Gunnar Larsen i Spekter til avisen.

Årsaken til bruddet med flygelederne skal hovedsakelig være uenighet om lønn. Flygelederne sa nei til et tilbud tilsvarende hva andre LO-organiserte i Avinor har godtatt.

- Det er beklagelig at vi ikke klarte å komme til enighet til tross for at det ble gitt et tilbud med samme ramme som for andre ansattegrupper i Avinor, sier forhandlingsleder Anne-Kari Bratten i Spekter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere