*Nettavisen* Nyheter.

Flygiganten kan gå konkurs

Foto: MAX ROSSI (Sxanpix)

Redningskonsortiumet som skulle sikre flyselskapets fremtid har trukket budet.

19.09.08 06:48

De siste forhandlingene før en eventuell konkurs i det italienske flyselskapet Alitalia er et faktum pågikk i ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

I dag morges uttrykte arbeidsministeren i Italia at skjebnen til Alitalia hang i en tynn tråd etter at flere av de ni fagforeningene nektet å godta redningsplanen for flyselskapet uten visse modifiseringer.

Massive oppsigelser
Kriseplanen medfører massive oppsigelser av blant annet piloter, men til gjengjeld er de ansatte lovet en del av overskuddet dersom redningsoperasjonen lykkes.

Like før klokken 15.00 i dag meldte Dow Jones Newswire at det er besluttet å sette i gang prosessen med å si opp ansatte i flyselskapet. Midlertidige oppsigelsesbrev skal ha gått ut til nær 4.300 ansatte.

Alitalia taper tre millioner dollar om dagen, og ifølge Reuters vil selskapet snart slite med å betale drivstoff.

Vil opprettholde lønnen
Ifølge Dow Jones Newswire har fagforeningene i Alitalia nå bestemt seg for å diskutere med representanter for CAI - konsortiumet som har kommet opp med en redningsplan for selskapet.

Fagforeningene skal ha nektet å godta redningsplanen med mindre de fikk garantier for at lønnen opprettholdes på dagens nivå. CAI på sin side skal ha nektet å justere tilbudet. Konsortiumet har dermed trukket tilbudet, skriver Bloomberg.

Offisielle representanter har tidligere uttalt at dersom dagens redningsoperasjon ikke lykkes vil konkurs være eneste løsning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.