RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flying start for Merkel

Sist oppdatert:
Tysklands nye kansler, Angela Merkel, får en flying start på det nye året. Godt hjulpet av et uventet fall i arbeidsledighet
Ifølge Financial Times var 4,64 millioner tyskere helt uten arbeid i desember, og fallet i ledigheten er det åttende på ni måneder. Men fortsatt er 11,2 prosent av den tyske arbeidsstyrken uten arbeid.

Fallet i ledigheten er en liten politisk gavepakke for den nye tyske kansleren, Angela Merkel, som hadde håndtering av arbeidsledigheten som sin største valgkampsak.

Det er neppe så mye hennes fortjeneste. Fallet i ledigheten skyldes en mild vinter, som har ført til færre oppsigelser, selv om også tidligere kansler Gerhard Schröders arbeidsmarkedsreformer har bidratt noe.

Ifølge sjefen for den tyske arbeidsmarkedsetaten, Frank-Jurgen Weise, gir utviklingen de siste månedene håp for 2006.

Men på tross av siste måneds uventede fall i ledigheten, forventer mange at ledigheten stiger i januar og karrer seg over den politisk sensitive fem-milioners grensen.

Sist gang det skjedde, ga det nådestøtet til Gerhard Schröders politiske karrière. Om det skjer nå, er heller tvilsomt. Ekspertene forventer nemlig et fall i ledigheten på rundt 150.000 ettersom økonomien er i ferd med å ta seg opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere