RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flykter fra IS: - I desperat situasjon

Irakere flykter fra volden i Ramadi etter at den falt i hendene på ytterliggående islamister. Foto: Reuters / NTB scanpix
Irakere flykter fra volden i Ramadi etter at den falt i hendene på ytterliggående islamister. Foto: Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Over 40.000 sivile har flyktet fra Ramadi etter at den irakiske byen ble inntatt av IS.

For mange er situasjonen desperat, ifølge hjelpearbeidere.

– Folk forteller at de har gått til fots i tre til fire dager i temperaturer opp til 40 grader for å komme i sikkerhet. De er utslitte og dehydrerte. Mange sover under åpen himmel. Det er vanskelig å forstå hvilke lidelser de går gjennom, sier programansvarlig i Flyktninghjelpen i Bagdad, Salah Noori.

LES OGSÅ: IS forsøker å sikre kontroll over irakisk provins

Samtidig er mange fortsatt fanget i konfliktområdene inne i Anbar-provinsen, der opprørsgruppa Den islamske staten (IS) forsøker å sikre seg enda flere områder etter å ha tatt kontroll over provinshovedstaden Ramadi.

Flere steder er det innført grenserestriksjoner, noe som gjør det vanskelig å komme i sikkerhet i naboprovinser, ifølge Flyktninghjelpens landdirektør Nasr Muflahi.

– Dessverre vil Anbar trolig forbli et episenter for konflikten i Irak. Vi må være forberedt på at flere mennesker vil bli drevet på flukt i løpet av 2015. Sikkerhetssituasjonen, kombinert med mangel på finansiering, gjør det ekstremt vanskelig å dekke de økende humanitære behovene inne i Anbar, sier han.

Fordrevne familier har behov for både rent vann, mat og medisinsk hjelp, men til nå har nødhjelpsarbeidet i Irak vært sterkt underfinansiert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere