*Nettavisen* Nyheter.

Flyktet fra flammene

Foto: (Amalie Natvik)

Amalie Natvik (17) venter på en telefon fra mor og far. Hun vet ikke hvor de befinner seg.

19.01.14 18:37

(Bergens Avisen): - Jeg er redd for dem. Akkurat nå vet jeg vet at de er i Lærdal et sted, og at de har det bra. Vi har fått beskjed om at ingen skal være hardt skadet. Men jeg har ikke fått snakket med dem ennå, sier Amalie Natvik.

Hun har blitt evakuert fra Lærdal til Aurland fjordhotell i nabokommunen i løpet av natten.

Se bilder og kommentarer i Nettavisens liveblogg nederst i saken

Alene hjemme
17-åringen bor i nærheten av stedet hvor brannen startet. Etter at hun fikk en tekstmelding fra noen i familien om at det brant, gikk hun ut for å se. Det som møtte henne var synet av et overtent hus.

Mens hun flyktet fra flammene tok hun videoen du kan se i toppen av saken.

- Deretter spredde det seg fra hus til hus. Plutselig nådde det boligen hvor oldemoren min bodde da hun var i live. Det brant ned til grunnen foran øynene mine. Jeg har mange gode minner fra det huset, sier hun med tårer i øynene.

Hun var alene hjemme da det begynte å brenne.

- Jeg begynte å løpe rundt. Først til bestevenninnen min sitt hus, og hjalp familien hennes. Huset hennes brant helt ned. Etterpå løp jeg rundt for å vekke folk, sier Amalie.

Eksplosjon
Nå er hun sliten, etter det som har vært den mest dramatiske natten i hennes liv, og hun vet ikke hvilken tilstand hjemmet hennes er i. Hun ble selv sendt til sykehuset med røykskader.

- Det eksploderte i nærheten av der jeg sto. Flammene, røyken og lyden var forferdelig. Ilden kastet seg mot meg, og jeg tror det eneste som gjorde at ikke håret mitt tok fyr var at jeg nettopp hadde dusjet, sier Amalie betenkt.

Det var vanskelig å hjelpe andre, men det var det eneste hun tenkte på.

- Jeg fikk selv røykskader, og det var vanskelig å skulle hjelpe andre mens man trengte hjelp selv. Men det var det eneste jeg tenkte på, sier 17-åringen.

Se den utrolige videoen fra Lærdal her:

HTML EMBED

- Helt uvirkelig
Venninnen Angy Avendano (15) har også blitt evakuert til hotellet i Aurland. Mens moren dro for å hjelpe til fikk hun ansvaret for å passe på sine mindre søsken.

- Jeg dro med en gang hjem fra fra de jeg var på besøk hos. Da jeg kom hjem ringte mamma for å be oss ta på klær og sko. Vi måtte løpe ut med en gang. Komme oss til Evakueringsstedet i Lærdal, sier Angy.

Jentene beskriver et inferno, og noe som ligner en krigssone.

- Det var helt uvirkelig. Hvordan kan dette skje i en liten bygd som Lærdal? Sånt skjer bare på film, sier Amalie Natvik.

- Utrolig trist. Stemningen er veldig dyster her på hotellet. Alle kjenner alle i Lærdal. Dette kommer til å prege oss. Jeg må bare håpe og tro at alt skjer for en grunn, sier Angy Avendano.

les flere saker fra Ba.no her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.