*Nettavisen* Nyheter.

Flyktning får 214.000 kroner i  barnebidrag

Nå håper han at resten av sine koner og barn også kan komme til Danmark.

Den syriske flyktningen Daham Mamoud Hasan har i dag én kone og åtte barn i Danmark. Nå har han fått tillatelse til å få ytterligere ni barn til Danmark.

I dag mottar han 101.850 kroner i barnebidrag. Med 17 barn vil bidraget stige til 214.128 danske kroner, skriver Ekstra Bladet/denkorteavis.dk.

I tillegg kommer altså andre stønader for Hasan, som har fått flyktningstatus i Danmark, og nå blir bosatt i Esbjerg kommune. Hasan sier han i dag er psykisk syk og ikke klarer å jobbe eller lære seg dansk.

Hasan har tilsammen 20 barn og tre koner. Han håper å få hele sin familie til Danmark.

- Jeg kan bekrefte at en lokal asylfamilie i løpet av noen uker eller måneder forventes å være én ektemann, tre hustruer og 20 barn, sier formann Henrik Vallø i social- og arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune.

- Vi har aldri fått en så stor familie presentert. 24 personer er veldig mange mennesker, men heldigvis er vi rustet til å hjelpe dem.

Advokatfullmektig Marie Louise Fredriksen sier til avisen at Hasan selv ikke kan søke familiegjenforening med de to konene som ikke er i Danmark, men at han kan søke gjenforening med barna, og at barna kan søke gjenforening med sine mødre.

Annonsebilag