RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyktninger ankom Sverige i gummibåt

For første gang har svenske myndigheter oppdaget flyktninger som tar seg til landet i gummibåt for å unnslippe grensekontrollen.

Dagens Nyheter har fått innsyn i en hemmeligstemplet rapport fra det svenske politiets nasjonale operative avdeling (NOA) til justisdepartementet. Rapporten omtaler en hendelse i havnen i Skillinge i Skåne, hvor det ble oppdaget fem flyktninger i en gummibåt. Det kommer ikke fram når hendelsen skjedde.

«Det er for tidlig å uttale seg om dette ene tilfellet med en gummibåt som har kommet til havnen i Skillinge er menneskesmugling, og om det i så fall er et nytt modus», heter det i rapporten.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått informasjonen. Vi har dobbeltsjekket det og står fast ved det. Men jeg kan ikke gå inn på hvor eller hvem vi har fått opplysningene fra – om det er fra politiet eller Migrationsverket, sier etterforskningssjef Linda Staaf hos NOA til Dagens Nyheter.

Sverige innførte midlertidig grensekontroll den 12. november, noe statsminister Stefan Löfven begrunnet med at landet må ha orden ved grensene og i mottaket av flyktninger.

Den nye rapporten slår også fast at grensekontrollene har gjort det vanligere at flyktninger gjemmer seg under transporten til Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere