*Nettavisen* Nyheter.

«Flyktninger» ble årets avistegning

VGs tegner Roar Hagen fikk onsdag prisen for Årets Avistegning 201372014 for tegningen «Flyktninger», som sto på trykk i VG 28. oktober 2013. Foto: Roar Hagen (VG)

Roar Hagens tegning «Flyktninger», som sto på trykk i VG i oktober 2013, er kåret til årets avistegning for 2013-2014.

– Tegningen skildrer ikke bare flyktningene som kommer seg over havet i skrøpelige og overfylte farkoster, men også de utfordringene Europa har i møte med migrasjonen. Antallet asylsøkere øker dramatisk og skaper politiske og sosiale konflikter i mange land, skriver juryen i sin begrunnelse, og legger til at Hagen til fulle har utnyttet den frie tegnings muligheter ved å feste blikket på to ulike situasjoner og festet dem i ett bilde.

– Visualiseringen av afrikanske krigsofre som søker redning på finanskrisens havarerte cruiseskip, er et frapperende grep som ikke kan unnlate å sette tankene i sving hos den våkne avisleser. Her viser Roar Hagen hvordan en avistegning kan fungere på sitt beste, begrunner juryen.

Pristildelingen fant sted på Norsk Redaktørforenings vårmøte i Bergen onsdag. Prisens formål er å understreke og markere tegningen som et eget journalistisk uttrykksmiddel i papir- og nettaviser.

Juryen vurderte 103 innsendte bidrag fordelt på 33 tegnere fra hele landet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag