RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Flyktninger» ble årets avistegning

VGs tegner Roar Hagen fikk onsdag prisen for Årets Avistegning 201372014 for tegningen «Flyktninger», som sto på trykk i VG 28. oktober 2013.
VGs tegner Roar Hagen fikk onsdag prisen for Årets Avistegning 201372014 for tegningen «Flyktninger», som sto på trykk i VG 28. oktober 2013. Foto: Roar Hagen (VG)
Roar Hagens tegning «Flyktninger», som sto på trykk i VG i oktober 2013, er kåret til årets avistegning for 2013-2014.

– Tegningen skildrer ikke bare flyktningene som kommer seg over havet i skrøpelige og overfylte farkoster, men også de utfordringene Europa har i møte med migrasjonen. Antallet asylsøkere øker dramatisk og skaper politiske og sosiale konflikter i mange land, skriver juryen i sin begrunnelse, og legger til at Hagen til fulle har utnyttet den frie tegnings muligheter ved å feste blikket på to ulike situasjoner og festet dem i ett bilde.

– Visualiseringen av afrikanske krigsofre som søker redning på finanskrisens havarerte cruiseskip, er et frapperende grep som ikke kan unnlate å sette tankene i sving hos den våkne avisleser. Her viser Roar Hagen hvordan en avistegning kan fungere på sitt beste, begrunner juryen.

Pristildelingen fant sted på Norsk Redaktørforenings vårmøte i Bergen onsdag. Prisens formål er å understreke og markere tegningen som et eget journalistisk uttrykksmiddel i papir- og nettaviser.

Juryen vurderte 103 innsendte bidrag fordelt på 33 tegnere fra hele landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere