RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyktninger fra forlatt skip har kommet i land i Italia

Denne familien var blant de 360 flyktningene som lørdag fikk komme i land i Italia etter å ha drevet rundt på sjøen med skipet Ezadeen.
Denne familien var blant de 360 flyktningene som lørdag fikk komme i land i Italia etter å ha drevet rundt på sjøen med skipet Ezadeen. Foto: Stringer/italy (Reuters)
Sist oppdatert:
lle de 360 flyktningene har fått forlate rustholken Ezadeen og gått i land i den italienske havnebyen Corigliano.

Mange kvinner og barn var blant flyktningene som fikk gå i land lørdag formiddag, om lag et halvt døgn etter at skipet la til kai i Corigliano.

De første anslagene gikk ut på at det var 450 flyktninger om bord, men tallet ble lørdag nedjustert til 360. Av dem var det 74 barn og 54 kvinner. De aller fleste flyktningene kommer fra det borgerkrigsherjede Syria.

Uten mat

Flyktningene er ifølge italienske myndigheter ved relativt god fysisk helse, men mange var både kalde og sultne. Mange hadde ikke spist på flere dager og det har også vært knapt med drikkevann.

På kaia fikk de litt mat og vann før de ble brakt inn til et mottakssenter for videre oppfølging.

Det Sierra Leone-registrerte skipet ble oppdaget drivende utenfor sørkysten av Italia av den italienske kystvakten torsdag kveld. Skipet hadde verken strøm eller drivstoff, og det var dårlig vær med høye bølger i området.

Forlatt av mannskapet

Da redningsmannskaper kom om bord, ble det klart at mannskapet hadde forlatt skipet etter avgang og satt autokurs mot Italia. Skipet fikk imidlertid motorstopp og drev lenge uten motorkraft før det ble oppdaget.

Men en maskinist og en elektriker fra det norskregistrerte skipet Höegh London ble fredag firt ned fra et helikopter og greide å få kontroll over skipet.

Skipet ble deretter tauet mot land av et islandsk fartøy som inngår i EUs operasjon Frontex. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere