RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyktninghjelpen: - Regjeringens asylforslag starter et kappløp mot bunnen


Illustrasjonsbilde: Frivillige deler ut mat til asylsøkere utenfor politiets utlendingsenhet på Tøyen, august 2015.
Illustrasjonsbilde: Frivillige deler ut mat til asylsøkere utenfor politiets utlendingsenhet på Tøyen, august 2015. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Her har regjeringen startet et kappløp mot bunnen, sier seniorrådgiver Pål Nesse i Flyktninghjelpen. Han er skuffet over de 15 forslagene til innstramming i asylpolitikken regjeringen la fram mandag.

– Dersom flere av disse tiltakene blir en realitet, står vi overfor et paradigmeskifte i norsk politikk, sier Nesse.

De 15 forslagene fra Høyre og Frp omfatter blant annet begrensninger i familiegjenforening, bruk av midlertidig opphold, raskere retur av personer uten beskyttelsesbehov og tilsidesettelse av en regel som sier at hvis du ikke har fått behandlet asylsøknaden innen 15 måneder, skal du få oppholdstillatelse.

Flyktninghjelpen reagerer spesielt på et forslag om å «vurdere om internasjonale konvensjoner og fortolkningen av slike konvensjoner er tilpasset en situasjon med store migrasjonsutfordringer. «

– I realiteten handler dette om å vurdere innskrenkninger i menneskerettighetene og begrense folkeretten når det ikke passer oss. I menneskerettighetssammenheng er det å si som kineserne at ikke alle rettigheter passer like godt hos oss. En solid undergraving av verdigrunnlaget for norsk utenrikspolitikk, sier Nesse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere