Gå til sidens hovedinnhold

Flyktninghjelpen bekrefter at fire ansatte er savnet

Oslo (NTB): Flyktninghjelpen bekrefter at fire av organisasjonens ansatte er savnet etter en hendelse i Kenya, men vil ikke oppgi navn eller nasjonalitet.

Flyktninghjelpen holdt fredag ettermiddag pressekonferanse etter at kenyansk politi tidligere på dagen opplyste at fire utenlandske hjelpearbeidere var blitt bortført i flyktningleiren Dadaab nær grensen til Somalia. Ifølge politiet er en av de bortførte hjelpearbeiderne norsk.

Politiet opplyste at to biler ble angrepet av en gruppe væpnede menn, og at en lokal sjåfør som jobbet for Flyktninghjelpen ble drept.

Samfunns- og informasjonssjef Rolf A. Vestvik i Flyktninghjelpen vil ikke bekrefte verken om det har skjedd en bortføring eller si noe om hvem de fire savnede er. Han begrunner dette med sikkerhetshensyn.

Han bekrefter imidlertid at generalsekretær Elisabeth Rasmusson var til stede i en av bilene som ble angrepet, men at hun kom seg bort i sikkerhet.

Vestvik opplyser også at tre lokalt ansatte er alvorlig såret etter hendelsen og er fløyet til Nairobi for å få medisinsk hjelp. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger