Flyet var på vei fra Polen til Harstad/Narvik lufthavn Evenes, men måtte lande i Bodø torsdag kveld for å få mer drivstoff. Operasjonsleder Kjetil Kaalaas sier til NTB at passasjerene som forlot flyet, tilsynelatende hadde Bodø og omegn som sluttdestinasjon. Avstanden mellom Evenes og Bodø er cirka 300 km i luftlinje, så «snarveien» de fem tok er på 600 km.

– Vi har ikke fått klarhet i hvorfor flyet endte med en ekstra stopp i Bodø, men de skulle altså kun ha drivstoff og så fly videre. Dermed var det ikke noe mottaksapparat på flyplassen. Når de forlater flyet, får vi en situasjon med passasjerer som er på steder de ikke skal være, og flyplassen blir stengt, forklarer Kaalaas.

Den spontane «snarveien» kan svi for de fem passasjerene.

Les også: Widerøe krever 100.000 kroner fra pøbelpassasjer

– Politiet anmelder denne saken, og jeg regner med at den ender med et forelegg. I saker om luftfart pleier det fort å bli dyrt, sier operasjonslederen.

For de andre passasjerene, blir det en betydelig senere ankomst enn planlagt. Flyet skulle egentlig landet på Evenes klokken 20.50, men ved 23-tiden sto det fortsatt på bakken i Bodø.

En halvtimes tid senere skriver politiet på Twitter at kapteinen ba om hjelp til å fjerne to andre passasjerer som hadde oppført seg ufint. De anmeldes for ordensforstyrrelse.