*Nettavisen* Nyheter.

Flypassasjerer strandet i Tel Aviv

BEN GURION: En tavle på Ben Gurion International airport i Tel Aviv viser en rekke kansellerte flyvninger. Også SAS og Norwegian har kansellert flyvninger til og fra flyplassen. Foto: Siegfried Modola (Reuters)

23.07.14 11:17

(NTB-DPA-Nettavisen): Flere reisende står strandet på flyplassen i Tel Aviv etter at amerikanske og europeiske selskaper har innstilt flyginger.

SAS melder at returflygningene København-Tel Aviv 22 juli klokken 22.50 og Stockholm-Tel Aviv 23. juli klokken 6.30 er avlyst. Det dreier seg om totalt 300 passasjerer.

Vurderer flere innstillinger
- Vi vurderer å innstille torsdagens flyvning fra København som har retur fredag. Passasjerer som ikke er fra Tel Aviv får dekket overnatting og forpleining så lenge dette varer, sier Cathrine Sandegren ved SAS sin presseavdeling til Nettavisen.

Også Norwegian melder om kansellerte flyvninger til og fra Tel Aviv onsdag. 103 Norwegian-passasjerer, som skulle til Arlanda onsdag, er fast i Tel Aviv.



I tillegg kan innstillingene ramme 186 passasjerer som skal fly med Norwegian til København på fredag, opplyser selskapet.

– Vi har sendt ut informasjon på SMS, og vi jobber med å få dem hjem så snart som mulig, sier pressekontakt Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian til NTB.

El Al flyr ut passasjerer
Fordi noen passasjerer allerede kan ha kommet seg ut ved hjelp av andre flyselskaper, er det vanskelig å si nøyaktig hvor mange som er strandet, tilføyer hun. Norwegian vil nå forsøke å booke passasjerene om til andre flyselskaper som fortsatt flyr til Ben Gurion.

– Det er ganske kaotisk der nå. Vi forstår hvis folk er urolige og frustrerte, sier Jacobsson.

Det israelske selskapet El Al fortsetter å fly og skal sette inn flere maskiner for å hjelpe strandede passasjerer.

USA innførte flyforbud
Tre firedeler av flyvningene sto onsdag morgen som innstilt på tavla på den internasjonale flyplassen Ben Gurion, melder nyhetsbyrået DPA. Flere israelere på vei til utlandet måtte gjøre vendereis, mens turister og besøkende ikke kom seg av gårde og ble stående strandet.


USA har innført midlertidig flyforbud til Tel Aviv etter at en rakett traff et hus like ved flyplassen i den israelske kystbyen. Også en rekke europeiske flyselskaper har innstilt flyvningene, blant annet SAS og Norwegian.

Det israelske selskapet El Al fortsetter å fly og skal sette inn flere maskiner for å hjelpe strandede passasjerer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.