Gå til sidens hovedinnhold

Flyplassansatt forsøkte å kysse og beføle 12-åring

29-åringen lokket med seg 12-åringen med løfter om billig brus. Deretter skal han ha krenket henne seksuelt.

Nå er 29-åringen dømt i Øvre Romerike tingrett for det som skal være uanstendig oppførsel.

12-åringen ble både redd og kvalm etter at Nannestad-mannen blant annet skal ha forsøkt å kysse og beføle henne på en benk på Oslo Lufthavn.

Før hun reiste videre fra flyplassen, ringte han henne også en rekke ganger, før en Norwegian-ansatt grep inn, skriver rb.no.

Lokket med brus
Det var 1. desember i fjor den unge jenta tilfeldigvis støtte på den 29 år gamle flyplassansatte mannen i en kiosk-kø på Oslo Lufthavn.

Jenta var alene på reise og sto i en kø ved et utsalg på flyplassen da 29-åringen dukket opp.

Ifølge dommen fra tingretten skal jenta ha ønsket å kjøpe en brus, da tiltalte «sa at det er dyrt med brus i kiosken, og at hun kunne få en brus av ham fordi han bare betaler 12 kroner».

Dermed ble jenta lokket med til en benk. Her skal hun blant annet ha forklart at hun var 12 år gammel, før tiltalte ga uttrykk for at han ønsket å treffe fornærmede når hun kom til Gardermoen på vei hjem.

Finger i munnen
Den tiltalte ytret også ønske om å kjenne på fornærmedes piercing i leppen. Blant annet skal hans fingertupp ha kommet inn i munnen til fornærmede mens han kjente på piercingen.

Ifølge dommen skal 29-åringen også ha berørt fornærmede ved å stryke henne oppover armene, kinnene og halsen, samt holde henne i hånden.

Da han ville kysse jenta, skal hun ha sagt nei gjentatte ganger helt til mannen forsvant.

- Da tiltalte hadde gått, ble fornærmede redd. Hun ble kvalm og begynte å skjelve. Fornærmede ringte stefaren sin og fortalte hva som hadde skjedd. Fornærmede gikk deretter i informasjonen til Norwegian og forklarte hva som hadde skjedd. Tiltalte ringte fornærmede flere ganger mens hun var på flyplassen, og siste gang var det en kvinne fra Norwegian som tok telefonen og besvarte tiltaltes anrop, heter det i dommen.

Les flere saker fra Romerikes Blad

Erkjenner faktiske forhold
På mange av punktene er både tiltalte og fornærmede enige i sine rettsforklaringer.

29-åringen mener imidlertid at han ikke flørtet med fornærmede og at han ikke visste hvor ung hun var.

Han erkjenner å ha holdt henne i hånden mens de pratet, at han tok vanlig på fornærmedes piercing, og at han spurte om å få kysse henne. Han erkjenner også at han ringte fornærmede flere ganger rett etter, og at en kvinne fra Norwegian tok telefonen og sa at det han drev med ikke var lov.

- Når tiltalte i en slik situasjon – og etter å ha berørt fornærmede som beskrevet foran – har lent seg mot fornærmede og forsøkt å kysse henne, er retten av den oppfatning at han har utvist uanstendig atferd, heter det i dommen, før det slås fast at det er usannsynlig at jentas alder ikke var et tema i samtalen mellom de to.

Retten mener at forholdet ikke er så grovt at det kvalifiserer til ubetinget fengselsstraff. I stedet er mannen dømt til 21 dagers betinget fengsel, en bot på 10.000 kroner, og saksomkostninger på 5.000.

Les flere saker fra Romerikes Blad

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg