RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyplassen i Haiti overfylt og stengt

Sist oppdatert:
Washington (NTB-AFP): Flyplassen i Port-au-Prince er stengt for innkommende trafikk fordi den er overfylt av fly og forsyninger. Et fly med et feltsykehuset til Norges Røde Kors er likevel på vei.

- Haitiske myndigheter har fortalt oss at de ikke vil ta imot flere fly i haitisk luftrom fordi oppstillingsområdene er overfylt, opplyste Laura Brown i USA luftfartsadministrasjon torsdag kveld.

Hun sa at ett amerikansk militærfly og ti sivile fly med forsyninger er plassert i formasjon i lufta over flyplassen mens de venter på at fly skal losse og ta av igjen.

Flyplassen var stengt etter jordskjelvet tirsdag, men rullebanen er i orden så den kunne snart tas i bruk igjen. Men tårnet fungerte ikke, og det var først da amerikanske militære overtok flygeledervirksomheten torsdag at flyplassen ble åpnet for trafikk 24 timer i døgnet.

Den lille flyplassen har bare en rullebane og begrenset med oppstillingsplass og kan derfor bare takle et visst antall fly av gangen. Det mangler også tungt utstyr til lossing av flyene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere