*Nettavisen* Nyheter.

Flyplassen i København åpen igjen

København (NTB-Ritzau): Københavns lufthavn ble mandag stengt i en kortere periode for all innkommende og utgående flytrafikk på grunn av stormen som herjet Danmark.

28.10.13 21:22

Årsaken til at flyplassen måtte sette flytrafikken på hold mandag kveld var plassproblemer og opphopning av ventende fly.

- Det er verken mulig å lette eller lande på Københavns lufthavn akkurat nå, rett og slett fordi vi har tatt i mot så mange fly at det er blitt fullt her, sa kommunikasjonsrådgiver Anne Munck Mikkelsen til nyhetsbyrået Ritzau.

Like før klokka 21 kom meldingen om at flyplassen igjen var åpen, samtidig som det ble varslet forsinkelser fram til tirsdag.

På grunn av den voldsomme vinden ble om lag 1.000 passasjerer fordelt på 50 fly stående fast på flyplassen. Vinden var en stund så kraftig at det var vanskelig å få trapper ut til flyene. Dermed har det ikke vært mulig å få passasjerene ut av flyene på forsvarlig vis.

- Siste oppdatering er at vi har 35 fly med 500 passasjerer som venter på å komme ut. Vinden har stilnet litt, så vi har begynt å tømme flyene, men det tar nok litt tid, sa Mikkelsen mandag kveld. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.