Gå til sidens hovedinnhold

Flyplassen på Gran Canaria er stengt - nordmenn er rammet

Flyplassen på Gran Canaria skal være rammet av en sandstorm.

Blant annet skulle et Norwegian-fly og to SAS-fly med retning Oslo tatt av fra øya lørdag, samt flygninger til Ålesund, Bergen, Kristiansand og Stavanger.

Det var NRK som først omtalte saken.

Pressekontakt Andreas Hjørnholm i Norwegian opplyser overfor Nettavisen at de har flere flyvninger til og fra øya lørdag, og at passasjerene som står fast ikke får reise hjem i kveld.

- Flyplassen er stengt for både inngående og utgående trafikk. Den informasjonen vi har er at det ikke kommer til å åpne før midnatt. Slik jeg forstår det så vil de da ta en ny vurdering ved midnatt, sier Hjørnholm til Nettavisen.

Les også: SAS kansellerer avganger til Gran Canaria

- Stort puslespill

På Twitter skriver radiokanalen RTVC at det er en calima - en varm vind som kommer inn fra sør eller sør-øst som har rammet øya. De skriver også at vinden også merkes på flyplassen på Tenerife, men at flytrafikken foreløpig går som normalt her.

- Vi har en del avganger til Norge og andre steder i Europa fra Gran Canaria i kveld. Det er fly som skulle tatt med passasjerer ut, og vice versa, så det er et stort puslespill vi jobber med akkurat nå, sier Hjørnholm til Nettavisen.

Han sier videre at de jobber med å holde passasjerene oppdaterte på hva som skjer.

1500 skulle fly til Norge

Ifølge Dagbladet er det over 1500 nordmenn som ikke kommer seg hjem. Det skal være snakk om fire Norwegian-fly og tre SAS-fly som skulle til Norge.

- Dette får også konsekvenser for flytrafikken i morgen, så vi jobber med å planlegge trafikken. Det kan komme kanselleringer, sa pressesjef i SAS, John Eckhoff til Dagbladet lørdag kveld.

Søndag opplyser Eckhoff til NTB at søndagens avganger til Gran Canaria er kansellert.

– Det gjelder SK4697, Oslo 07.30, SK2837, København 08.05 og SK1819, Stockholm 10.20, skriver han i en epost.

- Stappfullt og varmt

En av de 1500 som er værfaste på Gran Canaria er Therese Gjelseth (25), som er i et reisefølge på åtte, inkludert hennes to små barn. De skulle alle vært på Norwegian-flyet til Bodø klokken 16.20.

- Vi hadde gått gjennom til gaten og sto og venta på en shuttlebuss som skulle ta oss til flyet da en dame kom og sa at flyplassen var stengt, forteller hun til Nettavisen.

Ifølge Gjelseth har det vært lite informasjon og de vet fremdeles ingenting om hvor lenge de blir sittende på flyplassen eller hva som skjer videre. Utenfor ser det ut som det er tykk tåke, forteller hun. Inne er det fullt av reisende som ikke kommer seg noe sted.

- Det er stappfullt av folk her, og det er varmt. Vi har prøvd å finne ut av hvor vi skal få tak i matkuponger, men det finner vi ikke ut av. Så vi vet ingen verdens ting.

NRK-journalist Kathrine Krømke, som er på Gran Canaria, har opplyst til NRK at de har fått beskjed om at hele flyplassen er stengt på ubestemt tid. Flyplassen stengte ved 16-tiden, ifølge pressevakten på flyplassen, som forteller NRK at dette er den sterkeste stormen de har hatt på mange år.

– Akkurat nå er det svært lav visiblitet, og ingen fly kan ta av eller lande. Fem fly på vei hit har landet på andre øyer, sier pressevakten, som ikke ønsker å oppgi navnet sitt, til NRK.

Les også: Vinterferieværet: Kraftige vindkast, snøfokk, snøskredfare, kuling og stengte veier

Kommentarer til denne saken