RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyplasskontroll under terrorrettssak

Oslo (NTB): Alle som skal inn og ut av Oslo tinghus under rettssaken mot Anders Behring Breivik, må sluses gjennom et strengt sikkerhetssystem.

Alle som skal inn i tinghuset vil måtte passere røntgenapparater og en kontrollsjekk som man ellers er vant til fra flyplasser. Det er vaktselskapet G4S som samen med politiet og tinghusets egne ansatte skal gjennomføre adgangskontrollen under den ti uker lange rettssaken.

- Alle som skal være i 22. juli-saken, alle ansatte og alle som skal inn i tinghuset i andre saker vil måtte sjekkes. Det utgjør godt over 1.000 personer hver dag, sier informasjonssjef Irene Ramm til NTB.

Sikkerhetskontrollen vil foregå utendørs, foran hovedinngangen til tinghuset og ved tjenesteinngangen på baksiden av bygningen.

Rettssaken mot Breivik vil starte klokken 9 om morgenen, fire dager i uka, og rundt 850 personer alene skal sluses gjennom dørene bare til denne saken. Ledelsen i tinghuset er bekymret for lange køer og oppfordrer folk som skal inn til å komme tidlig og helst uten bager og vesker med mye innhold.

- Ingen andre rettsmøter vil starte før klokken 9.30 i tiden mens 22. juli-saken pågår av hensyn til presset på inngangene og sikkerhetskontrollen, sier Ramm. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere