RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyr inn penger til Libya

Foto: Francois Mori (Ap)
Sist oppdatert:
Det krigsrammede landet får nå 950 millioner pund fra britiske myndigheter.

Det britiske luftforsvaret skal nå sørge for at 950 millioner pund, noe som tilsvarer rundt 8,3 milliarder norske kroner flys inn til Libya. Pengene, som er trykt i Storbritannia er den første andelen som blir overlevert til den libyske sentralbanken, skriver BBC.

En tjenestemann forteller at pengene skal være tilgjengelig for minibaker og banker i landet på kort tid. Valutaen ble frigitt etter et vedtak fra FNs sanksjonskomité i New York.

Lønn til statsansatte
Pengene skal også brukes til å betale statsansatte, som ikke har fått lønn på mange uker.

Flyttingen av pengene kommer rett før starten på en stor internasjonal konferanse om fremtiden for Libya, som blir goldt i Paris torsdag, og ledes i fellesskap av Frankrikes statsminister Nicolas Sarkozy og Storbritannias statsminister David Cameron. Midlene ble frosset da opprøret i Libya startet i februar.

Storbritannias utenriksminister William Hague har sagt at pengene representerer et viktig skritt fremover i å få nødvendig bistand til det libyske folket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere