*Nettavisen* Nyheter.

Flyselskapene innkaller til krisemøte

Foto: SAS (SAS)

Fire fly er innstilt onsdag morgen, andre er forsinket. Nå kaller flyselskapene ved Gardermoen inn til krisemøte med Avinor.

I går skrev Nettavisen om de mange ufylte hullene i vaktplanen til flygelederne. Allerede i 9-tiden onsdag morgen var fire fly innstilt, og flere forsinket.

Nå innkaller flyselskapene SAS, Norwegian og Widerøe til et krisemøte med Avinor for å få en oppdatering på situasjon og hva de har tenkt til å gjøre for å løse problemet.

Møtet finner sted torsdag.

Ønsker bedre informasjon
Informasjonssjef i Norwegian, Åsa Larsson, forteller at ingen av deres fly har blitt innstilt hittil i dag, men at de har hatt noen forsinkelser.

- Det er veldig dumt at dette påvirker våre passasjerer, og vi håper at dette blir en klarlagt situasjon så fort som mulig, sier Larsson.

Hun sier at Norwegian ønsker bredere informasjon om hvordan situasjonen er og hva de kan forvente oss i sommer, og de får svar på i morgen på krisemøtet.

- Sommerferieperioden er den heftigste reisemåneden vi har i året. Vi planlegger alltid å fly til normal tid, men det er vanskelig når en tredjepart ikke har tilstrekkelig med personal, sier hun.

Rutene som er innstilt, er Oslo-Bergen 09:05 med SAS, Oslo-Århus 09:05 med Finnair Oy, Oslo-Tallin 09:15 med Estonian Air og Oslo-Tllin 09:15 med SAS.

Også på Torp er et fly innstilt, mens trafikken på Rygge ser ut til å gå som normalt.

Sjekk om flyet ditt er i rute.

- Vi er to flygeledere i manko, men det jobbes kontinuerlig med å få inn flere mannskaper. En person ekstra vil hjelpe mye, forklarer Narvesen. Men uten en person ekstra, vil det bli nye forsinkelser i de mest hektiske periodene, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen til NTB.

Han har ikke detaljert oversikt over bemanningen fram til helgen, men sier på generelt grunnlag at situasjonen er «anstrengt». Det er også det Avinor kommer til å si når selskapet har et orienteringsmøte med flyselskapene torsdag. Underskuddet på flygeledere er begrenset til Gardermoen og Røyken.

Flygeledere på ferie
Med flygeledere på ferie og liten bemanning, har det vært mange kanselleringer og forsinkelser på de store flyplassene.

  • Mandag ble Torp og Rygge stengt fordi så mange flygeledere er på ferie.
  • Gardermoen var også stengt en periode natt til tirsdag.
  • Tirsdag kveld var kapasiteten en tredjedel av normalt, og flytrafikken var forsinket med rundt en time.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.