RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyselskaper starter oljeselskap

Sist oppdatert:
SAS og resten av partnerne i Star Alliance går med planer om å starte et omfattende samarbeid på innkjøp av flydrivstoff. Nå skal de lage oljeselskap
Flyselskapene river seg i håret om dagen. En råoljepris som stiger rett til topps, og ikke nok med det: det er de lete petroleumsproduktene som har steget mest i pris de siste månedene.

Dette har fått aksjekurser til å rase, og utgiftssiden til å nærmest eksplodere for selskapene som har hatt nok å stri med de siste årene.

Ifølge Finansavisen begynner tar nå SAS initiativet til å starte et innkjøpssamarbeid på drivstoffprodukter sammen med de andre flyselskapene i Star Alliance-partnerskapet. Dette er giganter som Lufthansa og Austrian Airlines.

Felles innkjøp kan føre til besparelser på opp mot flere titalls millioner dollar, mener SAS og måten det skal organiseres på er at flyselskapene selv skal etablere et innkjøpsselskap som skal kjøpe inn bensin på vegne av hele gruppen der det måtte være fornuftig å gjøre det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere