RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyselskapet Sterling merker oljeprisen

Sist oppdatert:
Flyselskapet Sterling leverte solide plusstall i tredje kvartal. Likevel ble resultatet svekket av de dyre bensinprisene
Sterling opererte i kvartalet en flyflåte bestående av 12 fly med en gjennomsnittsalder på 4,5 år. I tilsvarende periode for 2003 opererte Sterling 7 fly. Større flyflåte gav en passasjervekst på 53,1 prosent i kvartalet sammenliknet med tilsvarende kvartal i 2003.

Per 3 kvartal hadde selskapet fraktet 1.397.574 passasjerer, en økning på 38,7% sammenliknet med 2003. Fordelingen mellom ruteflyvning og charter var henholdsvis 65 prosent og 35 prosent i kvartalet, og andelen rutepassasjerer som booket via internett utgjorde 88 prosent, mot 75 prosent i fjor.

Som normalt var tredje kvartal høysesong med god aktivitet og høyere kabinfaktor. Den var på 79,3 prosent i kvartalet sammenlignet med 75,1 prosent i første kvartal og 72,5 prosent i andre kvartal.

- Markedet var imidlertid fortsatt preget av overkapasitet, prispress samt høye priser på jetfuel. Denne situasjonen har også vedvart inn i årets siste kvartal, heter det i meldingen fra Sterling.

Driftsinntektene i tredje kvartal utgjorde 610,6 millioner kroner, mot 411,1 millioner kroner i fjor.

Resultatet før skatt i kvartalet var 26,6 millioner kroner, mot 29,1 millioner kroner i fjor.

- Sterling fortsatte i kvartalet med en opptrapping av frekvens på allerede etablerte destinasjoner, som f.eks Las Palmas og Tenerife i vintersesongen. For kommende sommersesong er nye destinasjoner som Faro og Budapest introdusert, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere