RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flysikkerhet forsinker sprit-PC

(Fujitsu-Siemens)
Sist oppdatert:
Lanseringen av bærbare PC-er som kjører på metanol i stedet for vanlige batterier, er gått i stå. Metanol er nemlig på listen over farlig gods som ikke får tas med på fly.

Det skriver danske Computerworld.

Fordelene med brenselceller er at man med videre utvikling av teknologien kan få mye mer energi ut av små brenselsceller enn av tradisjonelle batterier, og lengre levetid i forhold til vanlige batterier. Miljømessig vil man også få effekt, siden avfallet stort sett vil bestå av vann.

De internasjonale luftfartsmyndighetene vurderer nå om metanolbeholderne til bærbare PC-er skal unntas fra reglene.

- Vi tror ikke at myndighetene er motstandere av metanol. Men det vil ta tid å komme gjennom byråkratiet, sier Midori Suzuki, talskvinne for Toshiba, i en melding.

Toshiba er et av de ledende selskapene på utviklingen av brenselsceller.

De nye reglene vil imidlertid først kunne tre i kraft 1. januar 2007, dersom luftfartsmyndighetene godtar metanolbeholderne.

Det forsinker introduksjonen av bærbare PC-er med brenselceller kraftig. Blant andre har janpanske Nec utsatt lanseringen av sin metanoldrevne bærbare til 2007. Den skulle ellers vært på markedet allerede i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere