Etterforskere har fortsatt ikke funnet ut hvorfor et passasjerfly fra Air France styrtet i Atlanterhavet utenfor Brasil 1. juni i år. I en ny rapport fra de franske luftfartsmyndighetene (BEA) kommer det fram lite nytt om hvorfor 228 mennesker omkom.

Kjede av hendelser
Torsdag ble også fartssensorer, såkalte pitotrør, nevnt som én av mange faktorer som fikk AF 447 til å krasje i havet på sin rute fra Rio de Janeiro til Paris. Men dette var uansett ikke alene grunnen til at Airbus A330 flyet styrtet, melder Reuters.

Les også: Gir pitotrør skylden for at 228 døde

- På dette stadiet, til tross for omfattende analyser utført av BEA på grunnlag av tilgjengelig informasjon, er det fortsatt ikke mulig å vite årsakene og omstendighetene rundt ulykken, heter det i rapporten.

Flyets ferdskrivere, de svarte boksene, mangler fortsatt og kun små deler av vraket har blitt funnet. BEA viser derimot til en rekke automatiserte meldinger som ble sendt ut like før ulykken – i alt 24 feilmeldinger før flyet styrtet i Atlanterhavet.

Disse viser at det var problemer med data fra fartssensorene. De hadde flyprodusenten Airbus anbefalt å erstatte på det aktuelle A330 flyet og A340.

Nytt fly i trøbbel
Fredag ble det også kjent at havarikommisjonen gransker omstendighetene rundt et Air France-fly som kom i vansker på omtrent samme sted der AF 447 styrtet i juni.

Air France 445 fløy fra Rio de Janeiro, Brasil med 215 passasjerer om bord til Paris i Frankrike 29. november da det oppsto problemer på omtrent nøyaktig samme sted. Flyet var av type Airbus A330-203, mens flyet som styrtet i juni, var en Airbus A330-200.

Les også: Fly fikk trøbbel ved AF 447-åstedet

I februar skal det etter planen igangsettes et tredje forsøk på å finne flyets ferdskrivere. Søket vil bli gjort rundt 100 mil nordøst for den brasilianske kysten, meldte nyhetsbyrået AFP søndag.

Jakten på vrakdeler under vann vil kanskje ta opptil tre måneder og vil involvere søk både med sonar og ubemannet ubåt.