RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flytips for jaktturen

Sist oppdatert:
Det er mye å forholde seg til når du skal benytte fly for å komme deg på høstjakta. Her er noen tips til deg.

På inatur.no finner du tilbud om jakt, fiske, friluftsliv og overnatting i hele Norge. Dermed er det eksempelvis blitt mer nærliggende å finne fjerntliggende jaktterreng. Må du reise med fly, er det flere ting å tenke på dersom du skal ha med våpen, hund og kanskje kilovis med kjøtt hjem igjen.

Våpen
Opplys at du skal ha med våpen når du reserverer/bestiller billett. Det er naturlig nok ikke tillatt å ha med jakt- og sportsvåpen i håndbagasjen. Det må sendes som spesialbagasje, demonteres og pakkes godt inn. Sluttstykket (forskjeftet for hagler) skal pakkes for seg.

Ammunisjon må også sendes som bagasje. Du kan ha med maks 5 kg i originalemballasjen og godt pakket.

Fido på flytur
Bestill flybillett til deg selv og til hunden samtidig og i god tid for å være sikker på å komme med samme fly. Vær oppmerksom på at flyselskapene kun aksepterer bur av fiberglass/hardplast. Sprinkelbur er ikke tillatt. Sørg for stort nok bur til at hunden har det komfortabelt. Du kan ha to hunder i ett bur, men hver hund kan ikke veie over 14 kg. Oppgi korrekte mål på buret ved bestilling, da enkelte flytyper opererer med maksstørrelse på buret. Husk nødvendige attester fra veterinær hvis du skal jakte i utlandet.

Hund i bur må overlates til flyplasspersonalet ved innsjekkingen. - Hundene blir pent behandlet, forsikrer en kundekonsulent og tidligere stuer hos Sas Braathens. - Burene står i et lyst rom med god luft og temperatur.

Skrekkslagen Fido på flytur
Noen få dyr blir krakilske og kan trenge beroligende midler. Ved Asker Dyreklinikk tilbyr veterinæren tabletter eller injeksjon til hunder som lider av sterk separasjonsangst eller klaustrofobi. Men vær oppmerksom på at beroligende tabletter kan påvirke jaktiveren, da det er uforutsigbart hvor lenge effekten varer.

Skal du ha hunden pigg fra første stund anbefaler klinikken injeksjon. Da er det enklere å dosere middelet i forhold til hvor lenge dyret skal sove. Velger du sistnevnte løsning må du være foreberedt på å ta turen innom en veterinær så nær avreise som mulig.

Få slaktet hjem
Du kan sjekke inn kjøtt som bagasje, forutsatt at det er pakket slik at det ikke søler til annen bagasje. Skal du ha med et større bytte kan det fort koste mer enn det smaker, fordi du må betale overvekt. Et fornuftig alternativ er da å kontakte aktuelle flyselskaps fraktavdeling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere