*Nettavisen* Nyheter.

Flytoget vil kjøpe nye tog

Oslo (NTB): Trafikken på Gardermoen er ventet å øke med fem millioner passasjerer i 2017. Da må togene som skal frakte passasjerene til og fra Gardermoen, byttes ut, mener Flytog-sjefen.

- Vi ser allerede i dag at folk må stå fordi det ikke er seter nok oppover mot Gardermoen. Det er en flytogstandard vi ikke vil ha, sier administrerende direktør Linda Bernander Silseth til Aftenposten.

Hun mener at passasjerveksten i luftfarten er så sterk at nytt materiell og hyppigere avganger må til for å kunne opprettholde og øke andelen kollektivreisende til og fra Gardermoen.

Det siste halve året har Flytoget satt ny rekord både når det gjelder kunder og omsetning. Det har fraktet 3,3 millioner reisende i første halvår, opp 120.000 fra samme periode i fjor.

Prosjektet har en milliardprislapp, avhengig av hvor mange nye togsett og tempoet i fornyelsen det åpnes for. Flytoget har hatt flere arbeidsgrupper i sving for å utrede innfasing av helt nye tog, men Silseth sier at prosjektet er i en så tidlig fase at de viktigste konklusjonene ennå ikke er trukket

- Oslo lufthavn utvider i 2017, og passasjermengden vil da øke fra 22 millioner i dag til 27 millioner. Etter det følger enda en utvidelse raskt. Derfor må vi planlegge nå for å stå rustet, sier Silseth. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.