RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flytoget vil konkurrere med NSB

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Snart kan du kanskje ta Flytoget til helt andre steder enn Gardermoen.

Oslo (NTB): Regjeringen åpner for full konkurranse mellom NSB og Flytoget, hevder NSB. Det kan velte hele den planlagte milliardsatsingen på tog i Norge, frykter statsbanene.

NSB har sitt å stri med: Togstans i 16 minus

Etter at Samferdselsdepartementet ba om å få tilbakemelding fra Flytoget på om «selskapet ønsker å tre inn i en kjøpsordning eller få endrede trafikkeringsrettigheter», mener NSB at dette er en invitt til å konkurrere om trafikk til helt andre stasjoner enn i dag, skriver Aftenposten.

- Vi mener departementet nå gir en åpning for Flytoget. Det er veldig uheldig for oss, som har bestilt nye tog for fire milliarder kroner. Og som bruker flere hundre millioner på nye anlegg. Hvis Flytoget får utvide tilbudet slik de ønsker, trengs ikke disse togene, sier Stein Nilsen, konserndirektør for persontog i NSB.

Kommersiell direktør i Flytoget, Sverre Høven, utelukker ikke muligheten.

- Det ligger nå en mulighet for økt tildeling til oss, takket være vårt eget initiativ. Vi har lansert oss selv som aktør også på andre strekninger. Vi ser først på ren InterCity-virksomhet, men det kan også være aktuelt med andre strekninger. Dette blir til slutt en politisk avgjørelse, sier Høven.

- Vi har verken åpnet eller lukket for Flytoget i den nye, store togkabalen, sier statssekretær Erik Lahnstein (Sp), som i statsråd Magnhild Meltveit Kleppas sykefravær leder Samferdselsdepartementet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere