Gå til sidens hovedinnhold

Flytrafikken forsinket på Gardermoen

Gardermoen (NTB): Kapasiteten på Oslo Lufthavn Gardermoen var tirsdag kveld bare en tredel av normalt, og flytrafikken dermed forsinket med rundt en time. Flyselskapene vil nå ha møte med Avinor.

- Vi har hatt regulering av trafikken på Oslo lufthavn i hele dag. Det fører til forsinkelser på noen fly. Hvor mye kommer an på hvor mye trafikk det er til enhver tid. Det vil være flest forsinkelser om morgenen og ettermiddagen, sier informasjonssjef Ove Narvesen i Avinor til VG.

Mandag kveld måtte flyplassene Torp og Rygge stenge fordi det var for få flygeledere på jobb. Også Gardermoen var stengt en periode natt til tirsdag. Det har brakt flyselskapenes tålmodighet til bristepunktet. Nå vil de ha krisemøte med Avinor.

- Vi har i dag bedt NHO Luftfart koordinere et møte mellom Avinor og flyselskapene Widerøe, SAS og oss selv. Tema for møtet er mannskapsmangelen. Vi har bedt om et svar på hva Avinor gjør for å sikre flytrafikken nå i sommer, sier Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian.

Avinor frykter ikke problemer de nærmeste dagene, men har tidligere varslet at det kan bli problemer utover sommeren. Ove Narvesen sier til NTB at de jobber kontinuerlig med å få fylt hullene i bemanningen.

- Vi har en sårbar bemanning, og av og til svikter det slik at vi får en beklagelig situasjon som den som oppsto mandag. Vi håper å få løst dette underveis i størst mulig grad, så passasjerene og flyselskapene slipper flere slike opplevelser, sier Narvesen. (©NTB)

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley