*Nettavisen* Nyheter.

Flyttelass rett på søppeldynga

Foto: TV 2 hjelper deg

Verdier for rundt 200.000 kroner gikk tapt på grunn av sopp- og muggskader, da familien lagret flyttelasset sitt hos Norsk Fjellager.

05.10.06 21:06

- Da vi åpnet kassene slo mugglukten imot oss og pappkassene var så bløte at tingene datt ut da vi skulle bære flyttelasset i hus, sier Hege Vassdal Hjulstad.

Verdier for ca 200 000 kroner har gått tapt på grunn av mugg og soppskadene, og familien er fortvilet over at nesten hele flyttelasset er ødelagt etter bare 4 måneder i et fjellager. Flyttelasset stod i Norsk Fjellager AS sine lokaler.

Bygde hus, trengte lagerplass
Hege V. Hjulstad og Frank Rønning trengte midlertidig lagerplass mens de bygget hus på Gimse like utenfor Trondheim. De var selv på befaring i fjellageret, og det var da daglig leder, Erling Ødegård, fortalte hvor bra lokalene var.

- Erling Ødegård sa at Riksantikvaren hadde godkjent lageret for maleri og bøker. Det var ikke fukt, nei. Det var tørt og fint, forteller Hege Hjulstad om samtalen med Ødegård inne i fjellageret.

Mugg og soppskader
Da familien fikk tilbake flyttelasset var det synlig mugg og soppskader på de fleste møblene, og flere bakplater på skap og kommoder var rett og slett grønne av sopp.

Takstmann og biolog, Odd Ivar Pedersen, var på befaring hos familien, og han konkluderte med at flere gjenstander i huset hadde sterk muggvekst. Hege og Frank var aldri i tvil om hva årsaken til skadene var.

- Den lukten kom inn i hele huset med en gang, ekkel mugglukt. Og ullsofaen var for eksempel gjennombløt på armene. Putene var grønne av mugg da vi tok av trekket, sier Frank.

Etter dette kastet familien nesten hele flyttelasset, og verdier for 200 000 kroner havnet på søppeldyngen.

- Vi måtte kaste en Hellegjerde-sofa til 20.00 kroner, en skinnsofa, kommoder, klesskap, leker, bøker, ja, nesten alt vi hadde unntatt klær, sier en oppgitt Frank Rønning.

Snart rettssak
Nå kjemper familien for å få erstatning for tapet de har lidd. Daglig leder, Erling Ødegård, i Norsk Fjellager AS nekter å imøtekomme familiens krav.

Saken var til mekling i Forliksrådet i sommer uten at partene ble enige. Da TV 2 hjelper deg tok saken fikk Hege og Frank et tilbud på 50 000 kroner fra Norsk Fjellager AS.

Dette takket familien nei til da det ikke ville ha dekket mer enn 25 % av kravet. Nå sier firmaets advokat, Geir Hatling følgende:

- Erling Ødegård har oppgitt at han mener han ikke har et rettslig ansvar for det som har oppstått, og han har ønsket å komme til en minnelig løsning. Dette har de (Hege Hjulstad og Frank Rønning red.anm.) sagt nei til, og da avventer vi den videre behandlingen i rettsapparatet. Nå er det opp til partene å stemne saken inn for retten, sier Hatling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag