Gå til sidens hovedinnhold

Flytter gigantisk steinovn

I forbindelse med ti-års jubileet til Holtet bakeri, skal en 60 år gammel steinovn flyttes fra Langhus til bakeriets nye lokaler på Lambertseter.

Lambertseter/Holtet: Steinovnen er fire ganger tre meter og veier ti tonn. Den enorme steinovnen sto opprinnelig i det gamle bakeriet på Kastellet, men ble flyttet til Langhus i Ski kommune i 1994. Nå fyller Holtet bakeri ti år og flytter til nye lokaler på Lambertseter. Bakeriet på Langhus er nedlagt og Holtet bakeri har kjøpt den gamle steinovnen. Med steinovn stekes bakevarene rett på steinen.

Bakevarene vil få litt annerledes smak og en annen konsistens, forteller konditor Tom Munthe.

Steinovnen kan flyttes på to måter:

Vi kan enten rive taket og løfte den ut med kran, eller vi kan demontere den, sier han.

Sist gang ble den demontert, men da var mannen som laget den i live. Nå er denne mannen død og det blir vanskelig å sette den sammen igjen. Hvis ovnen flyttes med kran må fasaden i de nye lokalene tas ut og ovnen må dyttes inn på hjul, legger Tom til.

Flyttingen vil sannsynligvis skje i løpet av to måneder.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin