*Nettavisen* Nyheter.

Flytter ikke Cæsar-vold

TV 2 kommer ikke til å endre sendetidspunktet på «Hotel Cæsar» til tross for at BarneVakten har klaget på voldsbruken i serien.

23.02.06 20:06

(SIDE2): «Hotel Cæsar» har blitt dristigere og mer voldelig. Det har fått mange bekymrede foreldre til å kontakte Barneombudet og BarneVakten, som igjen har henvendt seg til TV 2.

BarneVakten ønsker å opplyse og informere om sunn mediebruk for barn, og daglig leder Stig Ryland mener kanalen bør vurdere å sende serien etter klokken 21.00.

- Utgangspunktet var den første episoden etter nyttår. Denne innledes med at det kommer inn en person i resepsjonen med et gevær og skyter flere av dem som oppholder seg der. Vi ser at disse personene blir truffet både i brystet og maven. Vi ble rimelig overrasket at de valgte å vise slike scener, spesielt fordi «Hotel Cæsar» også går i reprise både klokken 12.35 og 17.30. Dette handler om vannskilleproblematikken, sier Ryland til Aftenposten.

Får støtte av Medietilsynet
Vannskilleprinsippet er et stortingsvedtak fra 2001 som sier at programmer som kan skade barn fysisk, psykisk og moralsk, ikke skal sendes før klokken 21.00.

TV 2 på sin side, mener «Hotel Cæsar» er innenfor det som er betimelig å sende før klokken 21.00.

- Vi mener programmet helt klart kan gå før klokken 21. Medietilsynet vurderte nylig en del enkeltscener i Hotel Cæsar, og har kommet til at disse ikke brøt med vannskilleprinsippet, sier informasjonssjef i TV 2 Jørund Rasdal Unneland til side2. Kanalen kommer derfor ikke til å flytte sendetidspunktet.

- Vi har ingen planer om det, nei. I en serie som «Hotel Cæsar» vil historielinjene bølge, og akkurat nå er den inne i en dramatisk periode. Serien har en sjanger som gjør at følelsene blir veldig sterke, men det er viktig å få frem at det bare er fiksjon, sier han videre.

- Hotel Cæsar er ikke et barneprogram, understreker han.

Side2 tv-guide følger såpeseriene her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag