RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Flysøket etter det savnede passasjerflyet fra Malaysia Airlines ble gjenopptatt fredag morgen.
Flysøket etter det savnede passasjerflyet fra Malaysia Airlines ble gjenopptatt fredag morgen. (Reuters/NTB scanpix)

Flytter søk etter savnet fly lenger nordøst

Sist oppdatert:
Søket etter det savnede flyet fra Malaysia Airlines er flyttet lenger nordøst i Indiahavet.

Ifølge BBC endres letingen etter at ledelsen for søkearbeidet har funnet «et troverdig spor».

Området der det nå letes, ligger 1.100 kilometer lenger nordøst enn det tidligere søkeområdet, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider fredag. Flyttingen bygger på nye analyser av radarobservasjoner som viser at flyet beveget seg raskere enn tidligere antatt.

Les også:- Cockpiten kan ha gått i flammer

Det kan derfor også ha brukt opp drivstoffet tidligere. Inntil fredag morgen lokal tid hadde søket vært konsentrert om et område rundt 2.500 kilometer sørvest for byen Perth på vestkysten av Australia.

«Raskere»

- Det er indikasjoner på at flyet fløy raskere enn tidligere anslått, noe som må ha resultert i økt drivstoffbruk og ha redusert avstanden flyet kunne tilbakelegge ut over Indiahavet.

Et amerikansk overvåkingsfly av typen Orion tar av fra Perth vest i Australia for å delta i letingen etter det forsvunne malaysiske passasjerflyet. Leteområdet er nå flyttet lenger mot nordøst i Indiahavet. Dette skjer etter nye analyser av det savnede flyets hastighet og forbruk av drivstoff.


Vrakrester er observert fra flere satellitter, men søket måtte innstilles som følge av tordenvær og kuling torsdag. Men natt til fredag bedret været seg, og ved daggry gikk flere fly på vingene igjen, opplyste hovedredningssentralen i Australia.

- Den nye informasjonen er basert på analyse av radardata mellom Sør-Kinahavet og Malakkastredet før kontakten forsvant, heter det i en kunngjøring fra redningsledelsen. Det nye søkeområdet er på hele 319.000 kvadratkilometer.

Mysterium

Rute MH370 fra Malaysia Airlines forsvant en knapp time etter avgang fra Kuala Lumpur 8. mars. Flyet skulle til Beijing i Kina og hadde 227 passasjerer og et mannskap på tolv om bord.

Hva som skjedde med flyet er fortsatt et mysterium, men mye tyder på at kommunikasjonssystemet om bord ble skrudd av med vilje, og at flyet deretter endret kurs.

Satellittbilder

Thailand meldte torsdag at en av landets satellitter hadde observert 300 gjenstander i havet.

En fransk satellitt observerte også over hundre gjenstander i sjøen, drøyt 2.500 kilometer sørvest for Perth på Australias vestkyst.

De største gjenstandene skal være over 20 meter store, og teorien er at det dreier seg om vrakrester fra det styrtede flyet. (©NTB)


Her kan du følge siste nytt i utviklingen om Flight MH370:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere