Gå til sidens hovedinnhold

Flytter Veterinærhøgskolen til Ås

Regjeringen går inn for å flytte Norges veterinærhøgskole fra Adamstuen til Ås i Akershus. Sentrale Ap-politikere reagerer kraftig og kaller det en hjemmeseier for Sp-leder Åslaug Haga.

Oslo: Haga skal ha overtalt regjeringskollegene i SV og Ap til å gjennomføre flyttingen til Universitetet for miljø og biovitenskap i Ås, skriver VG Nett. Universitetet ligger kun et par kilometer fra Hagas bosted.

- Jeg har vanskelig for å tro at regjeringen vil gå imot et samlet forskningsmiljø, som ønsker å slå Veterinærhøgskolen sammen med Universitetet i Oslo, sier Jan Bøhler (Ap) til avisa.

Omkamp

Saken kommer opp på Aps gruppemøte på Stortinget onsdag ettermiddag. Oslo-representantene Bøhler og Marit Nybakk lover omkamp.

- Ås og Oslo hører til samme press-region på det sentrale Østlandet. Dette er lissom-distriktspolitikk fra Sps side, sier Nybakk.

2,3 milliarder

Det er beregnet at det vil koste 2,3 milliarder kroner på å flytte Veterinærhøgskolen de 38 kilometerne fra Oslo til Ås.

- Å bruke 2,3 milliarder kroner på å flytte Veterinærhøgskolen 38 kilometer vekk fra sitt veletablerte miljø er et vanvittig sløseri og en overkjøring av et helt fagmiljø, sier kultur og utdanningsbyråd i Oslo, Torger Ødegaard.

Meningsløst

- Det er helt meningsløst å flytte et veletablert og velfungerende fagmiljø mot deres egne ønsker. Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet har en nær tilknytning til de medisinsk-faglige miljøene i Oslo. En flytting til Ås er derfor ikke hensiktsmessig, sier byråd for kultur og utdanning Torger Ødegaard.

(©NTB)/Lokalavisenfrogner

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet