RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flytting halverte antall skipsinspeksjoner

Bergen (NTB): Antallet uanmeldte skipsinspeksjoner ble dramatisk redusert etter at Sjøfartsdirektoratet flyttet fra Oslo til Haugesund.

I 2004 gjennomførte Sjøfartsdirektoratet 470 uanmeldte tilsyn, mens det de neste tre årene bare ble gjennomført halvparten så mange kontroller, skriver Bergens Tidende.

? Tilstanden til de dårlige fartøyene ble iallfall ikke bedre av dette. Risikoen for å bli tatt for feil og mangler, ble betydelig mindre, sier avdelingsdirektør Knut Kristiansen ved inspeksjonsavdelingen i Sjøfartsdirektoratet.

? Uanmeldte inspeksjoner er en viktig del av vår virksomhet, understreker Kristiansen, som advarte mot følgene av å flytte direktoratet til Haugesund i 2006.

Bare rundt 40 av i alt 200 medarbeidere ble med på flyttelasset til Haugesund, og siden har enda flere sluttet.

? Vi har måttet bygge opp en helt ny organisasjon og lære opp nye folk fra grunnen av. De nyansatte er flinke, men det tar tid å sette dem inn i regelverket, sier Kristiansen.

Nå lover han flere uanmeldte skipsbesøk.

? For 2009 har vi en målsetting om å nærmere oss 500 uanmeldte skipskontroller. Klarer vi det, er vi på rett vei, sier Kristiansen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere