Flytting halverte antall skipsinspeksjoner

Bergen (NTB): Antallet uanmeldte skipsinspeksjoner ble dramatisk redusert etter at Sjøfartsdirektoratet flyttet fra Oslo til Haugesund.

I 2004 gjennomførte Sjøfartsdirektoratet 470 uanmeldte tilsyn, mens det de neste tre årene bare ble gjennomført halvparten så mange kontroller, skriver Bergens Tidende.

? Tilstanden til de dårlige fartøyene ble iallfall ikke bedre av dette. Risikoen for å bli tatt for feil og mangler, ble betydelig mindre, sier avdelingsdirektør Knut Kristiansen ved inspeksjonsavdelingen i Sjøfartsdirektoratet.

? Uanmeldte inspeksjoner er en viktig del av vår virksomhet, understreker Kristiansen, som advarte mot følgene av å flytte direktoratet til Haugesund i 2006.

Bare rundt 40 av i alt 200 medarbeidere ble med på flyttelasset til Haugesund, og siden har enda flere sluttet.

? Vi har måttet bygge opp en helt ny organisasjon og lære opp nye folk fra grunnen av. De nyansatte er flinke, men det tar tid å sette dem inn i regelverket, sier Kristiansen.

Nå lover han flere uanmeldte skipsbesøk.

? For 2009 har vi en målsetting om å nærmere oss 500 uanmeldte skipskontroller. Klarer vi det, er vi på rett vei, sier Kristiansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.