*Nettavisen* Nyheter.

Flyvinger kansellert på Rygge og Torp

Rygge (NTB-Line Aaltvedt): Minst fire fly ble mandag kansellert fra Torp flyplass i Vestfold og Rygge flyplass i Østfold på grunn av flygeledermangel. Redusert kapasitet kan føre til problemer også natt til tirsdag.

09.07.12 23:06

Mange passasjerer fikk beskjed om å snu og dra hjem da de møtte opp på flyplassene på Torp og Rygge mandag kveld, skriver VG.

- Det er mildt sagt dårlig stemning her oppe på Rygge lufthavn, sa Silje Strømland (21), som klokken 19.30 skulle ha dratt til Berlin på jentetur.

Jentene fikk i stedet beskjed om å komme tilbake klokken 18 tirsdag.

Ryanair hadde mandag kveld kansellert tre flyginger, mens ett Norwegian-fly var berørt.

- - Det er en veldig sårbar bemanning, og her er det snakk om et tomrom i vaktplanen som man hadde håpet å få fylt opp, men som man dessverre ikke har lyktes med så langt. Da er det ikke noe annet å gjøre enn å stenge den delen av trafikken, sier han.

Narvesen opplyser at kontrollsentralen som dirigerer trafikk til Torp og Rygge vil holde stengt fra klokken 22.30 mandag kveld til 6.30 tirsdag morgen.

Også innflygingskontrollen til Oslo Lufthavn Gardermoen vil bli rammet. Her er det ifølge Narvesen en flygeleder igjen til å styre trafikken. Redusert kapasitet gjør at kontrolltårnet vil være stengt mellom klokken 1 og 2, klokken 3 og 4 og klokken 5 og 6 natt til tirsdag.

- Det kan få konsekvenser for trafikken. Det er for eksempel en del chartertrafikk som ofte kommer inn om natten, sier Narvesen.

- Ofte bruker selskap fly som kommer inn fra en annen destinasjon først. Dersom ikke flyet har fått landet, kan det heller ikke ta av, sier han.

Narvesen er ikke kjent med årsaken til at flere flyvinger ble kansellert på Torp og Rygge før den planlagte stengningen klokken 22.30. Han sier dette er en beslutning flyselskapene har tatt selv.

- Flyselskapene har trolig valgt å kansellere fordi de har vært redde for at de ikke skulle kunne ta av, sier han.

Narvesen har forståelse for reisendes frustrasjon.

- Dette er veldig leit for de det går ut over. Vi håper at fra tirsdag morgen skal trafikken gå som normalt igjen, sier han.

Kommunikasjonsrådgiver Kristian Løksa i Avinor sa da at de regnet med å få fylt vaktene som trengs for å drive som normalt, selv i en mer hektisk sommerperiode enn ventet.

- Det vil alltids bli noen mindre forstyrrelser i trafikken, men vi regnet ikke med at dette medfører store problemer i flytrafikken, sa han til NTB.

Vakthullene skyldes underbemanning og underrekruttering de siste årene. Sentralen på Røyken har tidligere søkt om dispensasjon for at enkelte ansatte skal kunne jobbe opp mot 300 timer overtid i året. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.