Et passasjerfly av type Airbus A310 fra det jemenittiske flyselskapet Yemenia med 153 personer om bord, styrtet ved Komorene i Det indiske hav natt til tirsdag.

Les også: – Ikke noe galt med Airbus-flyet
Les også: Airbus fly styrtet

Luftfartsmyndigheter opplyser at det er funnet omkomne etter flyulykken. Visepresident på øygruppen Komorene, Idi Nadhoim, sier at flyvraket er lokalisert, melder CNN.

– Det er ingen tegn etter overlevende. Det er noen omkomne som driver i havet og det er mange vrakrester i området, sier Nadhoim.

Flyet var på vei fra den jemenittiske hovedstaden Sana’a til Moroni, som er hovedstaden på øygruppen Komorene.

Tre spedbarn om bord
Det var 142 passasjerene og elleve besetningsmedlemmer om bord på Airbus-maskinen. Tre av passasjerene var spedbarn.

Majoriteten av passasjerene var fra Komorene, men det skal også ha vært franskmenn om bord i ulykkesflyet. Ifølge nyhetsbyrået AFP var 66 av passasjerene franskmenn. De fleste passasjerene hadde reist fra Paris eller Marseille før de tok Airbus-flyet fra Sana’a videre til Komorene.

Det er fortsatt ikke kjent hva som forårsaket ulykken, men det skal ha vært dårlig vær i området.

– Værforholdene var tøffe med sterk vind og mye sjø, sier en offisiell tjenestemann, Mohammad al-Sumairi, til Reuters.

Styrtet like før innflyging
En FN-tjenestemann opplyser at kontrolltårnet hadde fått signaler om at flyet var under innflyging, men kort tid etter mistet tårnet all kontakt med Airbus-maskinen.

Flyselskapet Yemenia er 51 prosent eid av jemenittiske myndigheter, mens saudiarabiske myndigheter eier de resterende 49 prosentene.

Flyselskapet har en flåte bestående av to Airbus 330-200-fly, fire Airbus 310–300 og fire Boeing 737–800.

Øygruppen Komorene ligger om lag 300 kilometer nordvest for Madagaskar. I 1996 var det et kapret fly som styrtet i samme området, og majoriteten av de 175 passasjerene omkom.

Dette er den andre Airbus-ulykken på kort tid. Et Air France Airbus A330-200 på vei fra Rio de Janeiro til Paris, med 228 personer om bord, styrtet 1. juni.