*Nettavisen* Nyheter.

FN: - Barn brukes som menneskelige skjold i Syria

New York (NTB-AFP): Syriske regjeringsstyrker bruker barn som «menneskelige skjold» i militære operasjoner, hevder FN. Barn blir også torturert og tvunget til å kjempe som soldater, heter det i en ny rapport.

Forkjempere for menneskerettighetene mener at rundt 1.200 barn er drept i løpet av det 15 måneder lange opprøret mot Syrias president Bashar al-Assad og hans regime. FNs spesialrapportør for barn i væpnede konflikter Radhika Coomaraswamy er opprørt.

- Jeg har sjelden sett slik brutalitet mot barn som i Syria. Jenter og gutter blir arrestert, torturert, drept og brukt som menneskelige skjold, sa Coomaraswamy foran framleggelsen av den nye rapporten tirsdag.

Hun viser spesielt til en episode nær landsbyen Ayn l'Arouz i Idlib-provinsen nordvest i Syria 9. mars.

- Barn ble brukt som skjold av soldater og militsfolk, som plasserte dem foran vinduene i busser som fraktet inn styrker til et angrep, forteller spesialrapportøren.

Blant de 11 personene som ble drept på den første dagen med angrep mot Ayn l'Arouz var tre unge gutter. Senere ble to gutter på 14 og 16 år skutt og drept, og likene deres ble brent, sier Radhika Coomaraswamy ifølge nyhetsbyrået AFP. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.