RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN: - Hjelpebehovet er fortsatt enormt på Filippinene

Manila (NTB-AFP): 100 dager etter at supertyfonen Haiyan slo inn over Filippinene med dødelig kraft, er hjelpebehovet fortsatt enormt, melder FN.

Millioner av mennesker lever fortsatt under kummerlige forhold, og har kritisk behov for solide hjem, ifølge verdensorganisasjonen.

- Myndighetene, FN-organisasjoner og ikke-statlige organisasjoner skal sammen med det filippinske folket ha ros for tempoet i framgangen, men vi har ikke råd til å være selvtilfredse, sier Luiza Carvalho, som er FN-koordinator for hjelpearbeidet på Filippinene.

6.200 mennesker omkom da tyfonen slo inn over de sentralene øyene 8. november i fjor, og 2.000 er fortsatt savnet. 1,1 millioner hus ble ødelagt eller alvorlig skadd, og fire millioner mennesker ble hjemløse.

Økonomien ble også svært hardt rammet av tyfonen. 33 millioner kokospalmer ble ødelagt, åkre ble oversvømt av saltvann og 30.000 fiskebåter ble knust eller feid vekk av vinden og bølgene.

FN har så langt klart å skaffe 300 millioner dollar til den humanitære innsatsen på Filippinene, som i år er forventet å koste 788 millioner dollar, eller omkring 4,8 milliarder kroner. Høyeste prioritet gis nå til å skaffe folk bosted og gi de rammede levebrødet tilbake. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere