*Nettavisen* Nyheter.

FN: - Sivile i Mali trenger mat straks

Roma (NTB): Sivilbefolkningen i Mali må umiddelbart få forsyninger av mat og annen humanitær hjelp. Svært mange sivile er blitt tvunget til å forlate sine hjem og lider under følgene av masseforflytninger, advarer FN.

Etharin Cousin, direktør for FN-organisasjonen Verdens matvareprogram WFP, sier at deler av landet nå er blitt mer tilgjengelige, og at organisasjonen har begynt å sende mat til Nord-Mali. Likevel er situasjonen ustabil og mange områder fortsatt utenfor rekkevidde.

- Mennesker lider fortsatt, krisen er ikke over. I mange av lokalsamfunnene i nord er forholdene utrygge, og mennesker kan ikke dra hjem, påpeker Cousin, som nylig har besøkt Mali og nabolandet Burkina Faso.

Hun mener verdenssamfunnet må sette fortgang i arbeidet med å hjelpe sårbare og fordrevne mennesker i Mali, het det i en pressemelding mandag. Ifølge FN er mer enn 270.000 mennesker fordrevet innad i Mali, mens over 170.000 har flyktet til nabolandene.

Cousin har blant annet besøkt Mopti, en by i de midtre delene av Mali som regnes som inngangsporten til de krigsherjede nordlige landsdelene. Fra Mopti sender WFP mat på landeveiene og med elvebåt til byen Timbuktu og videre nordover. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.