*Nettavisen* Nyheter.

FN: - Verden kan stå foran global vannkrise

New York (NTB-Reuters): Verden må handle nå dersom vi vil unngå en global vannkrise, advarer FN. I 2030 kan nesten halvparten av verdens befolkning leve i områder med akutt vannmangel.

13.03.09 03:50

Både befolkningsvekst, høyere levestandard, økt kjøttforbruk og produksjon av biodrivstoff truer verdens vannforekomster, heter det i en rapport utarbeidet av en rekke FN-organisasjoner.

Det trengs umiddelbar handling dersom verden skal unngå en verdensomspennende krise, skriver UNESCO-leder Koichiro Matsuura i forordet til rapporten «Vann i en verden i forandring», som er utarbeidet i forkant av den store vannkonferansen i Istanbul neste uke.

- Til tross for hvor grunnleggende viktig vann er for alle aspekter av menneskers liv, har dette området vært rammet av en kronisk mangel på politisk støtte, dårlig ledelse og underinvestering, mener han.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har en rekke ganger pekt på vannmangel som en viktig årsak til konflikten i Darfur i Sudan som begynte med et opprør mot myndighetene i Khartoum for seks år siden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.