Gå til sidens hovedinnhold

FN advarer mot alarmerende forhold i Gaza

Jerusalem (NTB-AFP): Den humanitære situasjonen på Gazastripen er alarmerende, konstaterer FN-utsendingen Robert Serry.

? Situasjonen er virkelig alarmerende, sier den nederlandske diplomaten. Perry er personlig utsending for FNs generalsekretær i de palestinske områdene og spesialkoordinator for fredsprosessen i området.

? Det er umulig å dekke de humanitære behovene og starte gjenoppbygging så lenge det ikke slippes inn nok drivstoff, kontanter og bygningsmaterialer for å reparere ødelagte hjem, skoler, sykehus og annen viktig infrastruktur, sier Serry.

FN-utsendingen ser ingen framgang de siste månedene, og konstaterer at titusenvis av palestinere som fikk hjemmene ødelagt i israelske angrep i januar, nå går en stekende varm sommer i møte, uten tak over hodet.

? Mangelen på virkelig framgang i spørsmål som palestinsk forsoning, åpning av grenseoverganger, trygging av grensene og fangeutveksling, gjør at faren for nye voldshandlinger fortsatt er til stede, sier han.

Israel nekter å åpne grensen rundt den palestinske enklaven, og palestinerne har svart på blokaden ved å bygge hundrevis av tunneler under grensa til Egypt.

Israel gjennomfører regelmessige angrep mot tunnelene, men de som ødelegges blir raskt utbedret og gjenåpnet.

Torsdag omkom to palestinere da tunnelen de befant seg i kollapset. (©NTB)

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken