RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-angrep mot Gbagbos våpenlagre

Foto: STR (Afp)
Sist oppdatert:
Helikoptre fra FN og Frankrike har angrepet våpenlagrene til Elfenbenskystens tidligere president.

Palasset til den tidligere presidenten Laurent Gbagbo er blitt delvis ødelagt i nye angrep gjennomført av styrker fra FN og Frankrike. Her skal også våpenlagrene befinne seg.

- Vi jobber med å gjennomføre operasjonen for å tilintetgjøre Gbagbos våpen, sier FN-talsperson Hamadoun Toure til Reuters.

Ifølge Al Jazeeras korrespondent skal fem helikoptre har deltatt i angrepet. Helikoptrene tok av fra en fransk base og fløy mot presidentpalasset for å avfyre rakettene. Så fløy helikoptrene tilbake til basen for å fylle magasinene. Deretter gjentok de prosessen.

- Vi måtte stoppe operasjonen et par dager for å evaluere. Men vi har innsett at han fortsatt har tunge våpen som brukes mot sivile og FN, fortsatte Toure.

Ifølge FN-talspersonen skal ikke deres mål være å ta kontrollen over palasset, men å tilintetgjøre våpnene.

Det er sikkert hvor den tidligere presidenten befinner seg, men det er tidligere kjent at han har holdt seg skjult i en bunker i kjelleren. Talsperson for Gbagbo vil ikke kommentere om ekspresidenten fortsatt befinner seg der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere