FN avbrøt forsøk på å få frigitt FN-observatører

Beirut (NTB-AFP-Reuters): En FN-kolonne som var i ferd med å hente ut 21 filippinske FN-observatører fra en syrisk landsby, måtte fredag snu fordi området ble angrepet av regjeringshæren, ifølge en eksil-gruppe.

08.03.13 21:30

- Da FN-bilene kom til Jamla, gjennomførte den syriske hæren granatangrep mot en nabolandsby. FN-bilene trakk seg deretter tilbake fra Jamla, sier Rami Abdel Rahman, leder av den opposisjonsvennlige eksilorganisasjonen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

FN bekrefter at forsøket på å få frigitt observatørene måtte avbrytes fordi situasjonen i området ble ansett for å være for farlig. Det skyldtes at det var «sent og mørkt», ifølge en FN-uttalelse fredag kveld. Forsøket på å få hentet ut de 21 filippinske observatørene vil imidlertid fortsette lørdag.

Rahman i SOHR har tidligere sagt at opprørerne som har tatt FN-observatørene til fange, er villige til å slippe dem fri.

Ifølge lederen for FNs fredsbevarende operasjoner, Hervé Ladsous, befinner observatørene seg i Jamla. En opprører i landsbyen opplyser at enkelte av styrkene til president Bashar al-Assad har trukket seg tilbake fra området. Men fortsatt står det militære kjøretøy like utenfor landsbyen, som fortsatt blir utsatt for angrep.

Opprørerne har tidligere krevd at regjeringsstyrkene trekker seg helt vekk fra landsbyen før de vil sette FN-observatørene fri. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.