*Nettavisen* Nyheter.

FN ber verden ta hånd om flere syriske flyktninger

Oslo (NTB): FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) ber medlemslandene om å ta imot ytterligere 100.000 syriske flyktninger i løpet av de to neste årene. Norske myndigheter er avventende.

21.02.14 22:46

UNHCR har tidligere bedt om at medlemslandene tar imot 30.000 flyktninger fra Syria i løpet av 2014. Hittil har 20 land tilbudt seg å ta imot til sammen 18.800 flyktninger, og FN er positive til at det første målet vil nås innen utgangen av året.

Det forventes en stor økning i antall flyktninger fra Syria i årene som kommer, og FN ber derfor om at landene forplikter seg til å ta imot ytterligere 100.000 syriske flyktninger i løpet av 2015-16.

Norske myndigheter har foreløpig ikke svart på UNHCRs anmodning.

- Vi vil svare UNHCR direkte dersom vi får en henvendelse, sier Himanshu Gulati, statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, i en uttalelse til NTB.

- Jeg mener imidlertid at vi kan hjelpe flest flyktninger ved å stille opp i nærområdene. Vi strekker oss allerede langt i dag når det gjelder syriske flyktninger, og vi er nødt til å være realistiske med tanke på hvor mange flyktninger Norge kan ta imot, sier Gulati videre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.