RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN: Boko Haram har drept 7.300 sivile på et år

Sist oppdatert:
New York (NTB-DPA): Over 7.300 sivile er blitt drept av den nigerianske ekstremistgruppa Boko Haram siden begynnelsen av 2014, opplyser FN.

Ofrene ble drept både i Nigeria og i nabolandene. I tillegg er om lag 300 skoler ødelagt, og mindre enn 40 prosent av helsetilbudet fungerer som følge av Boko Harams herjinger.

Opplysningene ble lagt fram mandag, under en orientering i FNs sikkerhetsråd.

– Det blir ofte rapportert om omfattende brudd på menneskerettighetene, deriblant seksuell og kjønnsbasert vold og handel med barn, sa FNs nestleder for humanitære saker, Kyung-wha Kang.

Soldater fra både Nigeria, Tsjad, Kamerun og Niger deltar nå i en større operasjon mot Boko Haram. De har gjenerobret flere områder fra gruppen, men det er også rapportert at disse styrkene har begått overgrep, opplyser FNs spesialutsending til Vest-Afrika, Mohamed Ibn Chambas.

– Vi vil gjerne understreke at antiterroroperasjoner som oppfattes som overdrevne og brutale av den rammede befolkningen, bryter med normene som de er satt til å forsvare, sier Chambas. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere