RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN: Eritreiske flyktninger bortføres

Kassala (NTB-AFP): Eritreiske flyktninger bortføres og drepes av menneskesmuglere i Sudan, sier FNs flyktningkommissær UNHCR.

Det fins et nettverk av kriminelle, smuglere, menneskesmuglere som profitterer på den desperate situasjonen til eritreere som forlater landet, sa sjefen for UNHCR, António Guterres, etter et besøk i flyktningleiren Shagarab i Sudan torsdag.

Han sa at mange kidnappes for løsepenger, og at det i Sinai i Egypt fins eksempler på at eritreiske flyktninger blir drept for organene deres.

UNHCR vil nå samarbeide nærmere med sudanske myndigheter og Den internasjonale migrasjonsorganisasjonen (IOM) for å styrke det lokale politiet rundt flyktningleiren der mange eritreere som har rømt fra militærtjenesten, kommer.

- Men dette er ikke bare Sudans problem, sier han og forklarer at gjengene er internasjonale. Derfor kreves det samarbeid mellom flere land for å få has på dem.

Unge eritreiske migranter benytter seg av menneskesmuglere og ulovlig transport for å komme til Sudans hovedstad Khartoum, og derfra videre til Midtøsten eller Europa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere